عکس های خفن و با حال

مطالب جدید و خفن با حال

عکس های خفن و با حال

مطالب جدید و خفن با حال

طرز تهیه خورشت مرغ و زیتون (غذای لبنانی)

 عکس   طرز تهیه خورشت مرغ و زیتون (غذای لبنانی)

 

مواد لازم:


مرغ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط۱ عدد
سیر۴ حبه
پودر زیره سیاه۱ قاشق چایخوری
زردچوبهیک دوم قاشق مرباخوری
روغن زیتون بی بو۵۰ گرم
استاک مرغ یا گوشت۱ لیوان
فلفل دلمه ای رنگی و سبزاز هر کدام ۱ عدد
زیتون سبز بدون هسته۱۰ عدد
آبلیمو۳ قاشق غذاخوری
لیمو ترش حلقه شده۲ عدد
پودر فلفل سیاهیک دوم قاشق چایخوری
زعفران حل شده۳ قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری۳ – ۲ قاشق غذاخوری

طرزتهیه:

برای تهیه استاک مرغ یا گوشت ۱۰ – ۵ کیلو اسکلت مرغ یا استخوان گوسفند را شسته داخل قابلمه بزرگ میریزیم آب اضافه میکنیم میگذاریم بجوشد. کف روی ظرف را می گیریم بعد هویج، فلفل دلمه ای، پیاز، سیر، برگهای کرفس و برگ تره فرنگی هر کدام که در دسترس بود اضافه میکنیم بدون زردچوبه.

میگذاریم ۶ – ۵ ساعت بپزد بعد صاف میکنیم میگذاریم خنک شود وقتی بسته شد و ژله مانند شد روغن زردی که روی آن جمع میشود را جمع کرده و ژله ها را بسته بندی کرده داخل فریزر قرار میدهیم هر وقت لازم شد استفاده میکنیم.

از مواد این خورشت چیزی را کم یا زیاد نکنید فقط اندازه فلفل دلمه ای را در صورت تمایل میتوان کمتر کرد.

به جای فلفل سیاه که در مواد گفته شد ما از پودر فلفل قرمز استفاده میکنیم تا رنگ خورشت تیره نشود.

ظرف را روی حرارت میگذاریم روغن زیتون را که حتماً باید بدون بو باشد میریزیم.

روغن زیتون نباید زیاد تفت داده شود.

سیر و پیاز را که ساطوری کرده ایم داخل روغن میریزیم و تفت میدهیم تا کمی سبک شود نیازی نیست سرخ کنیم فقط در حد سبک شدن کافی است. اگر پیاز زیاد تفت داده شود رنگ خورشت عوض میشود و خواص پیاز نیز کمتر میشود.

مرغ را به مواد اضافه میکنیم. می توان از فیله مرغ یا ماهیچه استفاده کرد.

نکته ای در مورد تمامی خورشتها:

اگر به خورشتها آب کمی اضافه کنیم و روی شعله کم آنها را دم کنیم خیلی خوشمزه تر خواهند شد و باعث می شود عرق ظرف داخل خورشت نریزد و تیره و بد مزه نشود.

فلفل دلمه را اضافه میکنیم سپس زیتونها را اضافه کرده و هسته های لیمو را در می آوریم حلقه حلقه کرده به مواد اضافه میکنیم آب لیمو و زردچوبه هم اضافه کرده میگذاریم بپزد.

مواد را که کمی تفت دادیم آب مرغ اضافه میکینم پارچه سفید نخی تمیز را خیس میکنیم آبش را فشار میدهیم و برای دم کردن خورشت استفاده میکنیم.

برای دم کردن از پارچه ابری استفاده نکنید.

در آخر ۱۰ دقیقه مانده به سرو غذا پودر زیره سیاه و زعفران و جعفری اضافه میکنیم. اگر زیره زیاد بجوشد خیلی تیره میشود و طعم تلخی به غذا میدهد.

این غذا بیشتر با ترشی انگور سرو می شود.

نکته :استاک به آب مرغ یا گوشت که غلیظ شده باشد گفته میشود. 

 

 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد